Left Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä

Saattaisit pitää myös
21,10€
Opas Suomalaisiin herkkuihin: Karjalanpiirakoista salmiakkiin

Opas Suomalaisiin herkkuihin: Karjalanpiirakoista Salmiakkiin

Suomalainen keittiö heijastelee maan laajoja maisemia, vuodenaikojen vaihteluita ja syvään juurtuneita perinteitä. Suomalaiset herkut on suunniteltu lämmittämään sinua pitkien ja kylmien talvien aikana. Kun taas kesällä luotetaan tuoreisiin, yksinkertaisiin raaka-aineisiin, jotka juhlistavat lyhyttä mutta kaunista kesää.

Karjalanpiirakka

Ehkä ikonisin suomalainen herkku, karjalanpiirakka, on osoitus yksinkertaisuudesta ja hyvästä mausta. Näissä pienissä, avonaisissa leivonnaisissa on ohut ruiskuori, joka on täytetty riisipuurolla tai perunamuusilla. Perinteisesti munavoin kanssa tarjoiltuna ne ovat kaikkialla Suomessa rakastettu välipala, joka ilmentää täydellisesti suomalaisen ruoan olemusta.

Salmiakki

Salmiakki saattaa olla Suomen kiistanalaisin vientituote. Tämä suolainen lakritsi, joka on maustettu ammoniumkloridilla, tarjoaa koukuttavan yhdistelmän makeita, suolaisia ja karvaita makuja. Se ei ole kaikkien makuun, mutta suomalaisille salmiakki on muutakin kuin karkkia; se on kansallinen pakkomielle, josta on tehty kaikkea jäätelöstä alkoholijuomiin. Tutustu laajaan salmiakkivalikoimaamme!

Ruisleipä

Suomalainen ruisleipä on tummaa, tiivistä ja maukasta, aivan erilaista kuin sen vaaleammat ja huokoisemmat vastineensa. Se muodostaa suomalaisen keittiön selkärangan ja sitä tarjoillaan lähes joka aterialla. Runsaasti kuituja sisältävä leipä ei ole vain herkullinen, vaan myös uskomattoman ravitseva.

Suomalaisia kalaruokia

Suomen laajan rantaviivan ja tuhansien järvien vuoksi kalalla on tärkeä rooli paikallisessa ruokavaliossa. Lohikeitto kermaisella liemellä on lohdullinen ruokalaji, joka on erityisen suosittu kylminä kuukausina. Tyypillisesti tillillä maustettu ja sinappikastikkeella tarjoiltu graavilohi taas on suomalaisten juhlien keskipiste.

Mustikkapiirakka

Suomen metsät ovat täynnä marjoja, ja yksinkertainen mustikkapiirakka, joko muro- tai sokerikakkupohjalla on ihana tapa nauttia kesän runsaudesta. Mustikkapiirakka nautitaan usein vaniljakastikkeen tai jäätelön kera, ja se on osoitus suomalaisen leivonnaisen yksinkertaisuudesta.

Poronkäristys

Poro ei ole vain Lapin symboli, vaan myös Lapin keittiön keskeinen ainesosa. Poronkäristys tarjoillaan perinteisesti perunamuusin, puolukan ja suolakurkun kera. Ruokalaji omaa täyteläisen, riistamaisen maun, joka on tyydyttää vaativankin nautiskelija varsinkin pakkasessa ulkona vietetyn päivän jälkeen.

Lakka

Lakka on harvinainen, meripihkanvärinen marja, joka kasvaa Pohjois-Suomen suoalueilla. Lakka on arvostettu marja ja sitä voi nauttia useissa eri muodoissa: tuoreista marjoista hilloihin ja jälkiruokiin. Lakkahillo juuston tai jäätelön kera on ylellinen herkku, joka vangitsee suomalaisen erämaan olemuksen. Suomikaupan lakkaherkut löydät täältä. 

Leipäjuusto

Leipäjuusto eli suomalainen vinkujuusto on mieto, perinteisesti maidosta valmistettu tuorejuusto. Se on parasta lämmitettynä ja lakkahillon kanssa.