Left Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä

Saattaisit pitää myös
8,90€
21,10€
Puurot, myslit ja murot

Puurot, myslit ja murot: Aloita päiväsi suomalaisella tavalla

Aamiaisella on tärkeä rooli suomalaisessa ruokakulttuurissa. Se on päivän ensimmäinen ateria, joka antaa energiaa ja hyvän startin päivälle. Suomalaiset suosivat terveellisiä ja ravitsevia aamiaisia, ja erityisen rakkaita ovat puurot, myslit ja murot. Tässä artikkelissa tutustumme näiden aamiaisten saloihin ja siihen, miksi ne ovat niin hyvä valinta terveydelle.

Puuro: Suomalaisen aamiaisen kulmakivi

Puuro on ollut perinteinen suomalainen aamiainen vuosisatojen ajan. Se on ravitseva ja helppo valmistaa, ja sen terveyshyödyt ovat kiistattomat. Suomalaiset suosivat erityisesti kaurapuuroa, joka on täynnä kuituja, proteiineja ja vitamiineja. Kaurapuuro auttaa pitämään verensokerin tasaisena ja antaa pitkäkestoista energiaa, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan aamiaiseksi.

  • Kaurapuuro: Kaurahiutaleista valmistettu puuro on suomalaisten suosikki. Sen voi maustaa marjoilla, hedelmillä tai pähkinöillä ja nauttia esimerkiksi maidon kanssa.
  • Riisipuuro: Riisistä ja maidosta sekoitettua puuroa nautitaan useimmiten joulun aikaan. Riisipuuron perinteinen lisuke on sekoitus kanelia ja sokeri. Sitä voi nauttia myös luumukeiton tai voisilmän kera.
  • Ruispuuro: Ruisjauhoista ja vedestä valmistettu puuro vaatii pitkän haudutuksen mutta palkitsee tekijänsä. Tarjoa annoksen kanssa voisilmä ja maitoa tai esimerkiksi kotimaisia marjoja.

Mysli ja murot: Monipuoliset aamiaisvaihtoehdot

Myslit ja murot ovat nykyaikainen lisä suomalaiseen aamiaisvalikoimaan. Ne tarjoavat helpon ja nopean tavan nauttia terveellisestä aamiaisesta, ja niitä voi muokata makunsa mukaan lisäämällä erilaisia ainesosia.

  • Mysli: Kotitekoinen tai kaupasta ostettu myslisekoitus sisältää usein kaurahiutaleita, pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja hedelmiä. Mysli tarjoaa runsaasti kuitua ja proteiinia sekä hyviä rasvoja.
  • Murot: Terveelliset murovaihtoehdot, kuten täysjyvävehnä- tai ruispohjaiset murot, ovat myös suosittuja. Ne tarjoavat nopean ja ravitsevan aamiaisen, erityisesti kun ne yhdistetään tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa.

Terveyshyödyt

Suomalainen aamiainen on täynnä ravinteita, jotka tukevat hyvinvointia ja terveyttä. Kuidut auttavat ruoansulatuksessa ja pitävät yllä kylläisyyden tunnetta, vähentäen näin napostelun tarvetta päivän aikana. Lisäksi, monipuoliset aamiaisvaihtoehdot tarjoavat välttämättömiä vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka tukevat yleistä terveyttä.

Reseptivinkki: Kotitekoinen mysli

Tee oma mysli seuraavasti: Sekoita keskenään kaurahiutaleita, pähkinöitä, auringonkukansiemeniä ja kuivattuja hedelmiä. Mausta seos kanelilla ja kardemummalla, lisää hieman hunajaa tai vaahterasiirappia makeudeksi. Paahda seosta uunissa 175 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja rapea. Anna jäähtyä ja säilytä ilmatiiviissä astiassa.

Suomalaiset aamiaisvalinnat, kuten puurot, myslit ja murot, ovat terveellisen päivän aloituksen perusta. Ne tarjoavat energiaa, ravinteita ja makuja, jotka tyydyttävät sekä vatsan että sielun. Aloittamalla päiväsi suomalaisella tavalla, voit nauttia aamiaisesta, joka tukee hyvinvointiasi ja valmistaa sinut tulevaan päivään. Suomikaupan puurot, myslit ja murot löydät täältä.

 

Geisha granola 375 g

 

Fazer Alku Sadonkorjuupuuro 500 g