Left Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä

Saattaisit pitää myös
21,10€
Lakka: Arktisen alueen kultainen herkku

Lakka: Arktisen alueen kultainen herkku

Arktisen alueen laajoissa, rauhallisissa maisemissa, missä kylmä ilma kuiskii loputtomien erämaiden halki, kasvaa kultainen aarre, jota kulinaariset harrastajat ympäri maailmaa himoitsevat: lakka. Tämä harvinainen marja, joka menestyy Arktisen piirin suomailla, on yksi pohjoisen herkullisimmista ja tavoitelluimmista herkuista.

Pohjoismainen herkku

Lakat (Rubus chamaemorus) eivät ole mitä tahansa marjoja; ne ovat koskemattoman pohjoismaisen erämaan symboli. Nämä marjat ovat yhtä arvokkaita kuin harvinaisia, kypsyen keskiyön auringon alla. Niiden ainutlaatuinen maku, sekoitus kirpeää makeutta ja hivenen happamuutta, tekee niistä arvostetun ainesosan skandinaavisessa keittiössä. 

Villin kullan korjuu

Lakkahillon matka alkaa luonnosta. Lakkojen kerääminen on rakkauden työtä, koska ne kasvavat usein pitkien vaellusten päässä kaukaisilla suomailla. Marjat poimitaan huolellisesti käsin. Tämä on perinne, joka tuo ihmiset lähemmäs luontoa ja korostaa kestävän kehityksen käytäntöjä. Tämä vaivalloinen prosessi varmistaa, että vain parhaat marjat päätyvät lakkahilloksi, tehden jokaisesta purkista makuelämyksen mestariteoksen.

Monipuolinen herkku

Lakkahillo ei ole vain levite; se on monipuolinen ainesosa, joka parantaa erilaisten ruokien makua. Ylellisenä lisänä pannukakkuille ja vohveleille tai hienostuneena lisäyksenä juustoille ja liharuoille, lakkahillo kohottaa tavalliset ateriat poikkeuksellisiksi kulinaarisiksi kokemuksiksi. Sen ainutlaatuinen maku sopii myös jälkiruokiin. Erityisesti jäätelön ja perinteisten pohjoismaisten leivonnaisten kanssa se lisäa ripauksen arktista ylellisyyttä jokaiseen suupalaan.

Terveysedut

Erinomaisen makunsa lisäksi lakkahillo on täynnä terveysetuja. Lakat ovat C-vitamiinipitoisia, tarjoten antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka tukevat immuunijärjestelmää. Ne sisältävät myös omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä sydämen terveydelle.

Arktinen maku pöydässäsi

Vaikka lakkahillo on vakiovaruste skandinaavisissa kodeissa, sen maine on levinnyt kauas, lumoten ruoan ystäviä ympäri maailmaa. Sen harvinaisuus ja erottuva maku tekevät siitä halutun herkun.

Lakkahillo on enemmän kuin vain makea herkkua; se on Arktisen alueen kultainen aarre, ilmentäen pohjoismaisen erämaan puhtautta, sitkeyttä ja loistoa. Lakkahillo tuo ripauksen pohjoismaista ylellisyyttä ruokapöytiin ympäri maailmaa. Maista ja ihastu!

 

Riipisen Lakkasiirappi 260g

Dronningholm Lakkahillo 340g