Left Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä

Saattaisit pitää myös
21,10€
Suomalaiset sesonkiherkut

Suomalaiset sesonkiherkut: Mitä nauttia ja milloin

Suomessa vuodenaikojen vaihtuminen tuo muutoksia paitsi maisemaan myös maan kulttuuriin syvästi juurtuneisiin kulinaarisiin perinteisiin. Kevään tuoreista vihreistä talven runsaisiin ruokiin, suomalainen keittiö tarjoaa joukon sesongin herkkuja, jotka ilahduttavat ja tarjoavat kurkistuksen maan rikkaaseen perintöön. Tässä opas suomalaisiin sesonkiherkkuihin.

Kevät: Aika uusille aloituksille

Raparperi: Lumien sulaessa ja vihreiden versojen noustessa raparperi tulee suomalaisiin keittiöihin. Nauti piirakoissa, hilloissa tai hillokkeena. Raparperin kirpeys on virkistävä kevään tuoja.

Sima: Perinteinen vappujuoma Sima on kevyesti fermentoitu limonadi, joka aloittaa kevään. Sen kanssa nautitaan usein tippaleipiä tai munkkeja.

Kesä: yltäkylläisyyden kausi

Mansikka: Suomalaisia mansikoita suositaan niiden herkullisen makean maun vuoksi. Ne ovat huipussaan juhannuksena, niistä voi nauttia tuoreena, hillona tai kakuissa, erityisesti ikonisessa mansikkakakussa.

Uudet perunat: Tillin ja voin kanssa uudet perunat ovat yksinkertainen, mutta rakastettu kesäherkku. Ne symboloivat kesän sadonkorjuun iloa.

Grillattu kala ja liha: Kesällä Suomessa grillataan paljon ulkona, ja juuri pyydetty kala ja erilaiset lihat ovat monien kokoontumisten keskiössä.

Syksy: Sato ja runsaita makuja

Sienet: Syksy on sienikausi. Metsissä on runsaasti kantarelleja ja herkkutatteja, joita käytetään keitoissa, kastikkeissa ja piirakoissa.

Riista: Metsästyskausi tuo pöytään riistaa, kuten hirveä, peuraa ja luonnonvaraisia lintuja, usein metsämarjojen ja sienten kera.

Omena: Suomalaiset omenalajikkeet kypsyvät syksyllä ja löytävät tiensä herkullisiin piirakoihin ja kakkuihin.

Talvi: Hiljentymisen aika

Joulutorttu: Nämä tähden muotoiset luumuhillolla täytetyt tortut ovat joulun peruspilari, glögin kanssa nautittuna.

Lanttulaatikko: Perinteiseen jouluillalliseen kuuluva makea ja suolainen lantusta valmistettu vuoka on sesongin suosikki.

Hernekeitto: Paksu ja runsas keitto, jota tarjoillaan perinteisesti torstaisin ympäri vuoden, mutta sitä arvostetaan erityisesti kylminä talvikuukausina.

Ympäri vuoden herkkuja

Salmiakki: Tämä mielipiteitä jakava herkku on suomalaisen kulttuurin perusta, jota nautitaan eri muodoissa makeisista jäätelöön vuodenajasta riippumatta.

Karjalanpiirakka: Nämä riisitäytteiset leivonnaiset ovat perinteinen välipala. Karjalanpiirakat nautitaan usein munavoin kera ja niitä syödään ympäri vuoden.

Jokainen vuodenaika Suomessa tarjoaa omat ainutlaatuiset makunsa ja perinteensä, jotka kutsuvat niin paikalliset kuin vierailijatkin osallistumaan kulinaariselle matkalle läpi vuoden.

 

Sauvon 200/120 g miedossa suolaliemessä keltavahveroita

 

Suomalainen Saaristolaisleipä n.550g