Rekola, Mirkka:Tuoreessa muistissa kevät. Aforistiset kokoelmat

1,91 

  

Mirkka Rekolan aforistisiin kokoelmiin sisältyvät teokset Muistikirja, 1969, Maailmat lumen vesistöissä, 1978, Silmänkantama, 1984 ja Tuoreessa muistissa kevät, 1987. Nämä kokoelmat julkaistin yksissä kansissa vuonna 1987. Uusi laitos asettuu vuonna 1997 ilmestyneiden koottujen runojen Virran molemmin puolin rinnakkaisteokseksi.
Rekola on syvästi omintakeisella poeettisella ajattelullaan avannut uusia ilmaisullisia mahdollisuuksia ja hahmottamistapoja myös suomalaiseen aforistiikkaan, kuten mm. tutkijat Markku Envall ja Liisa Enwald ovat osoittaneet. Hänen aforistiikkansa on tiiviin keskittynyttä, havainnollista, mutta samalla hänen monihahmotteiset lauseensa mestarillisesti avartuvat suppean tilansa ulkopuolelle. Hän karttaa dualismeja, luokituksia ja lukitsemisia, ja yksittäinen aforismi on usein luettava aforistisen sarjan jatkumossa. Kristinuskon ja mystikkojen ajatteluperinne tuoreutuu ja tulkitaan uudeksi Rekolan aforismeissa, visiot saavat maiseman ja proosarunon ilmeen.

Tunnustuksena kirjailijantyöstään Mirkka Rekola on saanut mm. Suomi-palkinnon vuonna 1995 ja Yleisradion Tanssiva Karhu -palkinnon vuonna 1997. Hänen lyriikkaansa on julkaistu käännösvalikoimina useissa maissa.

Paino0.38 kg

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Tuotetunnus (SKU): 951-0-22872-9 Osasto:
Päivittää...
  • Ostoskori on tyhjä.