Grahamsämpyläsolmut:
noin 25 kpl
5dl vettä (tai maitoa)
50g hiivaa
2tl suolaa
1rkl siirappia
4dl Graham Täysjyvävehnäjauhoja
7-8dl Erikoisvehnäjauhoja
½dl öljyä tai voisulaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot. Anna turvota n. 5 min. Alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.
Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä. Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Tuotearvioita ei vielä ole.