Heikura, Vuokko: Lessons on Finnish grammar – Suomeksi (4. painos 2012)

24,90 

  

Tämä teos sopii nimittäin sekä ennen opitun kertaamiseen uudella, virkistävällä tavalla että ensimmäiseksi kirjaksi, josta maahanmuuttaja tai ulkomaalainen voi opiskella suomea. Tietokirjaksi ja kieliopiksi tunnustettu teos ei pakota lukijaansa tekemään koko ajan harjoituksia kynä kädessä. Hänestä vain tuntuu kuin hänellä olisi yksityisopettaja, joka johdattaa hänet suomen kielen saloihin, jotta hän ymmärtäisi kielen rakenteen logiikan ja tietäisi jotain myös puhutun ja kirjoitetun kielen eroista. Koko kirjan huolellisesti läpi luettuaan hän on valmis ottamaan selvää mistä tahansa suomenkielisestä tekstistä sanakirjan avulla ja voi alkaa yritellä puhumistakin suomalaisten kanssa suomeksi.

Suomessa maahanmuuttajalle käy helposti niin, että hän lopettaa kielen opiskelun huomatessaan, että suomea taitamatonkin selviää täällä, kun ”kaikki kuitenkin puhuvat englantia”. Lisäksi hän on voinut kokea, että suomalaiset eivät ole halukkaita opettamaan suomea muunkielisille. Haluttomuus johtunee usein kuitenkin siitä, että me emme osaa selittää oman kielemme sääntöjä muille sen äidinkielen opetuksen pohjalta, jota kouluissamme annetaan. Tämän kirjan kirjoittaja halusi saada tähän tilanteeseen korjausta ja alkoi laatia opetustekstiä suoraan englanniksi. Hän kuvitteli kirjoittavansa niin kuin kirjettä ystävälle, jonka hän itse toivoisi kiinnostuvan suomen kielestä ja alkavan opiskella sitä tosissaan.

Lessons on Finnish Grammar in Finnish
”Oppitunteja suomen kieli- opista suomeksi”
4. uudist. painos 30.11.2012
233 sivua.
Tekijä: Vuokko Heikura
Kustantaja: VEA Books Hansaprint Oy
Vantaa 2012
ISBN 978-952-67875-0-3

Takakannen teksti vetoaa kantasuomalaisiin, jotta he rohkenisivat ryhtyä ulkomaalaiselle suomen kielen opettajaksi vain siltä pohjalta, mitä itse olemme oppineet äidinkielen tunneilla koulussa. Kertauskirja auttaa opettamisen alkuun ja jää hakuteokseksi.

Paino 0.40 kg

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Tuotetunnus (SKU): 978-952-67875-0-3 Osasto:
Päivittää...
  • Ostoskori on tyhjä.